competa & omgeving

Cómpeta is een mooie bestemming voor mensen die in hun vakantie van cultuur, rust en natuur houden. Het is een typisch Andalusisch wit bergdorp, op 55km afstand van Málaga en 18 km van de kust, waar oude tradities in ere worden gehouden. Het ligt in de regio Axarquia op 636 meter hoogte, aan de voet van de Sierra Almijara y Tejeda.

Cómpeta heeft dan ook diverse voorzieningen, zo zijn er meerdere pinautomaten, banken, verschillende kleinere supermarkten, winkel met locale artisanale producten, apotheken, een ambulancepost die 7 dagen per week 24 uur per dag bemand is en een groot gemeentelijk zwembad. Het dorp heeft veel barretjes en restaurantjes waar je heerlijk kunt eten op hun gezellige terrasjes.

Cómpeta staat bekend om de Moscatel wijn, er zijn dan ook diverse bodega’s en in het plaatselijke museum ziet u meer over de geschiedenis van het dorp. Gedurende het jaar zijn er zowel in Cómpeta als in de omliggende dorpen feesten ter ere van de beschermheiligen en de lokale producten, de Noche del Vino (nacht van de wijn) op 15 augustus is het bekendste feest in de regio.

Het natuurpark is een geliefde plek voor wandelaars, paardrijders en fietsers. In het dorp zijn twee bedrijven die diverse excursies in de omgeving verzorgen.